Company Profile

Al sinds 1948 is De Vlamboog een gevestigde naam in de laswereld. Als producent en als handelshuis levert De Vlamboog lasartikelen en PBM’s aan dealers en wederverkopers in meer dan 50 landen. De Vlamboog geniet een wereldwijde bekendheid dankzij haar in Hoofddorp geproduceerde Samson, Optimus, Victory en Progress electrodenhouders en Flair gutstangen, die via een uitgebreid internationaal dealernetwerk verkrijgbaar zijn. Deze producten zijn door hun uitzonderlijk hoge kwaliteit al decennia lang het boegbeeld van De Vlamboog en worden dagelijks wereldwijd gebruikt, met name in industriën waar continuiteit en veiligheid voorop staan. Ook MultiVision lashelmen en Weldsafe lasbenodigdheden vallen direct onder de Vlamboogvlag. Vlamboog is tevens officieel importeur van meerdere vooraanstaande A-merken als Optrel, Phoenix, Ejendals, Markal, StrongHand, Moldex, Americ en Hi-Temp.  Als one-stop leverancier met een hoog serviceniveau leveren wij uiteraard ook andere merken.  

De Vlamboog als producent: topkwaliteit Made in the Netherlands
De door De Vlamboog in Nederland geproduceerde electrodehouders, gutstangen en koppelingen worden wereldwijd verkocht via importeurs, lasspecialisten en technische groothandels. Via deze wederverkopers komen onze producten terecht bij scheepswerven, in de offshore, in de bouw, de mijnbouw, bij gieterijen en in tientallen andere metaalbewerkende sectoren. Daarnaast zijn wij producent van de welbekende MultiVision lashelmen en MultiC'Air2 verse lucht units. Deze helmen en complete sets, al dan niet met een automatische cassette (ADF), staan bekend om hun uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

De Vlamboog als handelshuis : een krachtige partner met wereldwijde contacten
Laskabel, werkhandschoenen, lassets, lasglas, wolfraamelectroden, gutselectroden, lasdekens, lashandschoenen, koppelingen, gelaatschermen, lasdekens, verse luchthelmen, mondkapjes, veiligheidsbrillen... wij kopen vele honderden lasaccessoires en pbm's in bij zorgvuldig geselecteerde producenten binnen en buiten Europa. Met deze producenten hebben wij door de jaren heen een goede relatie opgebouwd. Ook heeft De Vlamboog commerciële partners die het assortiment van De Vlamboog verder versterken. Onze relaties en samenwerkingsverbanden maken De Vlamboog tot een sterke partner voor elk bedrijf met een las- of een PBM-behoefte.

De Vlamboog als totaalleverancier : maximale ondersteuning en ontzorging
Voor veel Vlamboogklanten zijn lasaccessoires en PBM's slechts een deel van het gevoerde of gebruikte productenpakket. De Vlamboog stelt zich dan ook ten doel haar klanten op deze producten maximaal te ontzorgen zodat de klant zich kan richten op zijn bredere bedrijfsvoering. Klantspecifieke voorraden, private label leveringen en productbeschikbaarheidsgaranties... het zijn slechts enkele voorbeelden van afspraken die ervoor zorgen dat de continuïteit in uw bedrijfsvoering gewaarborgd blijft terwijl u op het gebied van lasaccessoires en PBM's maximaal ontzorgd wordt.

     

De Vlamboog : van lasser tot wereldspeler 
De geschiedenis van De Vlamboog begint in de jaren dertig van de vorige eeuw. In de crisisjaren voor de oorlog komt de Friese Jan Bouke Batstra naar Amsterdam om als lasser aan de slag te gaan op een scheepswerf in Amsterdam Noord. Na de oorlogsjaren gaat Jan Bouke aan de slag met zijn ideeën omtrent een nieuwe generatie electrodenhouders. Vanaf 1948 wordt in de werkplaats van Jan Bouke in Amsterdam de eerste generatie electrodehouders en gutstangen ontwikkeld, internationaal gepatenteerd en geproduceerd. Vanuit een tot een fabriek uitgroeiende werkplaats in Badhoevedorp ontwikkelde De Vlamboog zich in de volgende decennia tot dé bekendste kwaliteitsfabrikant van deze belangrijke lasaccessoires. In de jaren '70 en '80 werd vanuit een nieuw pand in Hoofddorp het productenpakket sterk uitgebreid. Naast de lasaccessoires biedt De Vlamboog sindsdien ook persoonlijke beschermingsmiddelen aan voor de lasser. In deze jaren ontwikkelde De Vlamboog zich tot 'one-stop-supplier' voor de laswereld. Dit betekende tevens dat De Vlamboog zich ontwikkelde tot een handelshuis dat wereldwijd inkoop- én verkoopcontacten onderhoudt. In 1975 wordt De Vlamboog onderdeel van Intersafe Groenveld B.V. Intersafe Groeneveld is een van Europa's meest vooraanstaande handelsondernemingen op het gebied van veiligheid en persoonlijke bescherming. Dit heeft het assortiment van de Vlamboog verder versterkt. In de jaren negentig introduceerde De Vlamboog een nieuwe generatie electrodehouders en gutstangen en de MultiVision lashelmen. In 1994 ontving De Vlamboog voor het eerst haar ISO 9002 certificering. Eind jaren negentig had De Vlamboog al geruime tijd een sterke reputatie opgebouwd als one-stop supplier met een hoog serviceniveau voor lasdealers en technische groothandels in binnen- en buitenland. Sinds 2001 is De Vlamboog, samen met Intersafe Groenveld B.V. , onderdeel van de Holland America Line Investment Group, een van 's lands grootste investeringsmaatschappijen. In 2013 vierde De Vlamboog haar 65-jarig jubileum onder het motto "still going strong!"  Met dank aan de inzet van onze dealers weten we onze positie in onze thuismarkt te versterken en breiden we onze export gestadig uit. De wereldwijde potentie van onze kwaliteitsproducten in verschillende verkoopkanalen is dusdanig dat wij de toekomst vol vertrouwen tegemoet zien!

     

 Company_Profile_Vlamboog_2015.pdf
VLAMBOOG_PRODUCT_GROUPS.pdf